У мерії Києва пояснили, кому належить острів на Дніпрі на Оболоні

У КМДА прокоментували поширену у ЗМІ інформацію

Острів на річці Дніпро, розташований в районі Оболоні у Києві, перебуває в комунальній власності та нікому не передавався. Про це заявили у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

У мерії Києва спростували інформацію, яка з’явилася у ЗМІ, що нібито острів на Дніпрі перейшов у приватну власність.

"Міська влада заявляє, що всі острови м. Києва знаходяться у власності громади столиці, ніколи не передавалися у приватну власність і передаватися не можуть, згідно із законом", — йдеться у повідомленні.

У столичній мерії прокоментували дані ЗМІ щодо передачі гідроспоруд на острові у приватну власність, та наголосили, що у Києві активізувалась робота так званих "чорних реєстраторів". "Тому міська влада звертається до правоохоронних органів активізувати боротьбу з "чорними реєстраторами" і перевірити інформацію, оприлюднену журналістами", — заявили у КМДА.

Нагадаємо, в Оболонському районі столиці на проспекті Степана Бандери біля станції метрополітену "Почайна" закрився один із найстаріших ТРЦ у Києві — "Макрос". Торговельно-розважальний центр закрився остаточно. Це був один із перших торгових центрів у цьому районі та в Києві загалом, який відкрився приблизно у 2004 році. Там були стокові або недорогі маячні магазини. Користувачі припустили, що застарілий формат ТРЦ не зміг витримати сучасної конкуренції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розпочали підготовчі роботи з будівництва Оболонського пішохідного мосту зі сторони вулиці Прирічної на острів Оболонський. ТУ Києві також тривають будівельні роботи зі спорудження метро на Виноградар. Відео, зняте з висоти пташиного польоту, демонструє ділянку від проспекту Правди до вулиці Мостицькій.

Читайте також, що у Києві підрядника, який виконував будівельні роботи на Подільському мосту через річку Дніпро, підозрюють у несплаті мільйонних податків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися