Кличко розповів, чи планують відключення світла у Києві

Чи витримала столиця удар по енергообєктам

Після обстрілу Києва дронами-камікадзе енергетична система столиці працює стабільно. Про це в ефірі телемарафону розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"У Києві ми усе швидко повернули до нормальної роботи. В місті Києві всі ТЕЦ працюють. Але є проблеми по країні. Система електропостачання Києва зав’язана на всеукраїнську мережу, і ми допомагаємо нашою електроенергією іншим регіонам. Через це в пікові години йде перевантаження електромереж. Виключно з цим пов’язане тимчасові віялові відключення", — пояснив Кличко.

Мер Києва закликав мешканців столиці знизити навантаження на електромережі у пікові години, щоб уникнути аварійних відключень світла.

"Я звертаюся до всіх. Будь-ласка, вкрай важливо берегти електроенергію. Якщо нема потреби, вимикайте, будь-ласка, електроприлади. З економією також пов’язане те, що зараз на вулицях вночі у нас темно. Ми відключили все освітлення у Києві. Закликаю всіх берегти електроенергію. Цим ми допомагаємо і іншим регіонам, що зараз знаходяться у вкрай складному стані", — сказав Кличко.

За фактами обстрілів Києва дронами-камікадзе слідчі Служби безпеки України відкрили два кримінальні провадження. Одне із проваджень стосується обстрілів житлового будинку, інше — об‘єктів енергетичної інфраструктури України. Обидва провадження відкриті за порушення законів та звичаїв війни. В поліції наголосили, що повідомлення мешканців Києва та Київської області про проліт дронів-камікадзе допомагає силам Протиповітряної оборони запобігти загрозам ворожих атак та закликали телефонувати на 102 в разі фіксації летючих "мопедів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки ворожих безпілотників в Шевченківському районі столиці стався вибух в житловому будинку. Окрім того, ще в одній будівлі виникла масштабна пожежа на площі понад 250 квадратних метрів. Було відомо, що від вибуху після обстрілів Києва під завалами будинку загинула жінка, одну літню жінку вдалося врятувати. Пізніше стало відомо, що кількість жертв зрослаСеред загиблих — подружня пара — чоловік та його вагітна дружина, а також 59-річна жінка.  Згодом з-під завалів дістали тіло ще одного загиблого чоловіка.

Читайте також, як патрульні поліцейські збили дрон "Шахід" над Києвом.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микки

17 жовтня 2022, 18:48

Постачальників дронів,,мопед шоу,, обкласти такими санкціями, щоб свої ж працівники і повзривали свої ж заводи !!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися