Архіви звільнених від окупантів громад Київщини отримали нове обладнання

Які громади отримали допомогу

У Київській області архівам, що знаходяться на звільнених від російських окупантів територіях, передали спеціальне обладнання для сканування. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, передача обладнання для сканування архівам регіону відбулося в межах реалізації Угоди про надання фінансової допомоги між Державним архівом Київської області та ALIPH Foundation. Нове обладнання отримали архівні відділи Бучанської та Вишгородської районних військових адміністрацій, Васильківського сектору Обухівської районної військової адміністрації, а також архівні відділи Бучанської та Ірпінської міських рад.

У Київській обласній військовій адміністрації зазначили, що завдяки переданим сканерам впродовж 2022-2025 років планують створити цифрові копії на майже 20 тисяч справ, що зберігаються в архівах. Крім того, це дасть змогу впровадити в закладах пристоличного регіону Програму оцифрування архівних інформаційних ресурсів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в усіх звільнених від російських окупантів громадах Київської області тривають роботи з відновлення зруйнованого та пошкодженого під час бойових дій житла. Відновлення житлового фонду проводять в приватних та багатоквартирних будинках. Подробиці та відео відновлювальних робіт — за посиланням.

Тим часом в центрі Києва в парку імені Тараса Шевченка почали відновлювальні роботи на території дитячого майданчика, зруйнованого внаслідок ракетного удару по столиці 10 жовтня. Незабаром в зоні відпочинку не залишиться слідів від обстрілу російських окупантів. Тут вже засипали воронку та відновили зелені насадження. Відновлення дитячого майданчика у Києві влада столиці здійснює власними силами, а до модернізації планують долучити меценатів.

Нагадаємо, Київська міська рада затвердила виділення сотень мільйонів гривень на відбудову інфраструктури та житла у кількох громадах пристоличного регіону, що найбільше постраждали внаслідок атаки російських окупантів на Київ. Які громади отримають фінансову допомогу від столиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що в Ірпені знесли зруйнований обстрілами багатоквартирний будинок.


Джерело: https://t.me/kyivoda/6555


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися