Коли вимикатимуть світло у Києві та Київській області: що відомо

Що розповіли в державній компанії "Укренерго"

Сьогодні другий ранок поспіль Диспетчерський центр "Укренерго" не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів. Про це заявили у держпідприємстві, передають "Коментарі".

Енергетики зазначили, що необхідності в обмеженні споживачів не виникло через те, що сьогодні вранці українці спожили на 2,6% менше електроенергії, ніж вчора, а верхня точка ранкового піку була пізніше, що також уповільнило зростання споживання.

"В суботу ввечері ми також побачили, що українці заощадливо поставилися до споживання електроенергії. Зокрема, в години пікового навантаження споживання в Києві знизилось на 6,2%, в Київській області на 3,3%. Також, зменшилося споживання в Черкаській – на 17,8% , в Харківській – на 7,0%, Чернігівській - на 5,9%", — йдеться в заяві "Укренерго". 

Українцям подякували за заощадливе ставлення до споживання електроенергії, що допомагає підтримувати сталу роботу енергосистеми.

"Попереду вечір неділі, під час якого є ризик виникнення необхідності застосування обмежень. Будь ласка, готуючись до наступного робочого тижня, не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів і за можливості перенесіть користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий", — додали в "Укренерго".

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що фахівці компанії "Укренерго" сподіваються ліквідувати наслідки ворожих атак на енергосистему Києва протягом двох-трьох тижнів. Поки що у Києві існує значний дефіцит електроенергії. Кличко раніше заявляв, що Київ очікує на сучасну систему захисту від ударних дронів-камікадзе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області графік відключень електроенергії планують збільшити на дві години. Нові графіки відключень електропостачання підготують протягом одного-двох днів. Енергетики вже попередили, що обмеження електропостачання введуть до шести годин.

Читайте також, що столиця отримала нове обладнання протиповітряної оборони для захисту енергетичних об'єктів від повітряних атак російських окупантів.

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1611


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися