В Міненерго розповіли, чи буде світло у Києві на Новий рік

Що кажуть про прогнози на свята енергетики

В разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. Про це в ефірі телемарафону розповів міністр енергетики України Герман Галущенко, передають "Коментарі".

"Є таке відчуття, що вони не відмовились від того, щоб далі обстрілювати нашу енергосистему. Вони ж прив’язуються до певних дат. Я думаю, що Новий рік — одна з таких дат, в яку вони будуть намагатись максимально завдати шкоди енергосистемі", — сказав Галущенко.

Робити прогнози щодо Нового року в сфері енергетики важко через високий рівень загрози нових ракетних атак чи атак дронами-камікадзе по енергетичній інфраструктурі з боку російських окупантів, зазначив посадовець.

"Ситуація полягає в тому, що безумовно тяжко щось планувати. Зараз щось конкретне говорити складно, враховуючи, що ми не розуміємо потужність можливого майбутнього обстрілу, і обсяг шкоди, який він завдасть енергосистемі, але ми сподіваємось тут на роботу наших Збройних сил", — прокоментував міністр енергетики України.

Голова Міністерства енергетики України запевнив, що будь-які пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок обстрілів фахівці будуть швидко відновлювати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області ситуація з електропостачанням лишається критичною, однак енергетикам вдалось зрівняти умови вимкнення світла. В Yasno також звітували про покращення ситуації зі світлом у Києві та перерозподіл постачання електроенергії в житлові масиви столиці, де була найскладніша ситуація. Тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають орієнтовно в таких же умовах, як і решта житлових масивів Києва.

Нагадаємо, у Києві та Київській області за результатами перевірок операторів розподілу електроенергії на предмет дотримання черговості відключень світла та надання послуг споживачам зафіксували найбільше порушень. Через численні скарги на погану роботу колл-центрів перевірки тривають. Керівників операторів розподілу електроенергії попередили про персональні адміністративні стягнення.

Читайте також, що під час блекауту проїзд в комунальному транспорті в Києві зроблять безкоштовним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися