Київські митники розповіли про контрабанду зброї (ФОТО)

У відомстві підбили підсумки перевірок за 2022 рік

У 2022 році київські митники виявили 155 фактів контрабанди зброї та товарів військового призначення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, протягом минулого року київські митники виявили 155 спроб незаконно перемістити як в Україну, так і вивезти за кордон зброю, боєприпаси, вибухові речовини, спецзасоби та товари військового призначення. З них 83 випадки — це зброя, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби, а ще 72 – це товари військового призначення.

Під час митного контролю в Київській митниці вилучили понад 900 одиниць вогнепальної та холодної зброї, магазинів, а також понад п’ять тисяч радіокомпонентів, приладів нічного бачення та прицілів.

Протягом 2022 року підприємці при зовнішньоекономічних операціях з товарами у зоні діяльності Київської митниці сплатили до держбюджету України 88,4 мільярди гривень. В митниці зазначили, що попри воєнні дії, зовнішньоекономічна діяльність підприємств у Києві та Київській області залишається досить стабільною. Показники митних надходжень до держбюджету від Київської митниці з березня 2022 зросли від 0,77 мільярдів гривень до майже 7 мільярдів гривень у липні, а у грудні склали вже 11,1 мільярдів гривень.

Нагадаємо, київські митники вилучили з міжнародних відправлень пів десятка монет часів Римської імперії. Старовинні монети відправляли двоє чоловіків з Хмельницького. Посилки прямували до Канади, США та Чилі. У міжнародних відправленнях знаходилося 48 монет різного віку, найстаршій з яких — майже дві тисячі років. Всі монети мають історичну цінність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська митниця передала до музею рідкісну ікону. Дерев’яна святиня виготовлена у ХІХ столітті. Старовинна річ має культурну цінність та історичне значення. Ікону "Свята Новозавітна Трійця" ("Батьківство") намагався відправити до США мешканець Харкова. Схованку зі святинею чоловік зробив всередині DVD-пристрою.

Читайте також, як на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова.

Дивіться також фото, як собака Київської митниці виявила в посилках частини зброї.

Читайте также