У Києві облаштують додаткові цілодобові пожежні пости

Що розповіли в мерії столиці

У Києві облаштують ще п’ять пожежних постів із цілодобовим чергуванням особового складу та техніки. Таке рішення ухвалили під час засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, особливо гостро питання створення нових пожежних постів постало з початком широкомасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Депутати Київради відкоригували міську цільову програму цивільного захисту, щоб розпочати будівництво п’яти пожежних депо у Києві.

Додаткові пожежні пости планують влаштувати із урахуванням наявних пожежних депо та орієнтовного радіусу обслуговування у три кілометри одним підрозділом у п’яти районах столиці. Це допоможе посилити захист киян і гостей столиці від пожеж і наслідків надзвичайних ситуацій.

За час широкомасштабної війни Київ отримав від міжнародних партнерів 36 сучасних пожежних автомобілів. Щорічно рятувальні підрозділи столиці здійснюють понад 10 тисяч виїздів, ліквідовують понад п’ять тисяч пожеж та пів тисячі аварій. Щоденно в Києві рятувальники здійснюють понад 30 виїздів на гасіння пожеж і ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень. Окрім того, у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.

Читайте також, що у Києві та Київській області посилили протиповітряну оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися