Під Києвом намагались привласнити землі інституту садівництва

Подробиці розповіли в прокуратурі

Київська обласна прокуратура підтвердила в суді право держави на землі на території Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію регіональної прокуратури.

За даними відомства, спірні землі площею у 172 гектари перебували в постійному користуванні Інституту садівництва Національної академії аграрних наук (НААН) України. Однак за позовом громадської організації суд визнав незаконним і скасував державний акт на право постійного користування землею за інститутом.

Київська обласна прокуратура подала до Північного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу. Суд задовольнив її, рішення суду першої інстанції скасував та постановив нове, яким у задоволенні позову громадській організації відмовлено. Рішенням апеляційного суду фактично поновлено дію державного акту на право постійного користування землею за Інститутом садівництва НААН України.

Нагадаємо, на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що інститут у центрі Києва знову виставили на аукціон з приватизації за значно зниженою ціною. Єдиний майновий комплекс ДП "Науково-дослідний інститут радіоелектронних систем "Квант-Радіоелектроніка", розташований поблизу стадіону "Олімпійський", намагалися продати на початку квітня. Об’єкт знаходиться на вулиці Ділова, 5. Вартість майна закладу тоді оцінили у понад 2,6 мільйони гривень. Новий аукціон з продажу майна "Квант-Радіоелектроніка" призначили на наступний тиждень. Торги відбудуться 24 квітня. Стартову ціну на цей лот знизили вдвічі — до 1,3 мільйони гривень.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".

Читайте также