У Києві почали роботи над новим сквером поблизу метро (ВІДЕО)

На якому етапі зараз створення зони відпочинку

В Оболонському районі Києва почали роботи над облаштуванням нового скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

За даними мерії Києва, цього тижня представники столичної влади провели перемовини з підрядником, який буде виконувати роботи з облаштування нової зони відпочинку поблизу станції метро "Героїв Дніпра". Обіцяють, що роботи будуть проводитись максимально швидко.

"Наразі вирішуємо питання встановлення громадської вбиральні, оскільки вона має бути зручною і сучасною. А також плануємо, щоб усі фасади магазинів навколо зеленої зони були однаковими, мінімалістичними та відповідали стилістиці скверу", – розповіла депутатка Київської міської ради Мирослава Смірнова.

Концепцію нового скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" узгодили наприкінці лютого. Ця територія завжди була транзитною і пасажиропотік до кінцевої станції столичного метрополітену “Героїв Дніпра” досить великий. Поруч розташоване трамвайне коло із зупинкою. Тут планують замінити трамвайні колії та облаштувати сучасну зупинку громадського транспорту поблизу скверу.

На доріжці від метро будуть газони, затінкова кленова алея та лави для відпочинку.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися