У центрі Києва знесуть конструкцію із футбольним м’ячем

Що відомо про плани столичної влади з благоустрою

У Києві на площі Українських героїв (до перейменування — Льва Толстого) замість конструкції із футбольним м’ячем планують встановити об’єкт монументального мистецтва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

В мерії столиці вважають, що конструкція з футбольним м’ячем застаріла, не відповідає нинішнім реаліям і запитам суспільства. Об'єкти на площі потрібно гармонізувати відповідно до назви і вшанувати Українських героїв, як минулого, так і сьогодення, наголосила авторка проєкту рішення, депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

"Протягом останнього року Київська міська рада плідно працює над процесом дерусифікації міських об’єктів, зокрема площу Льва Толстого перейменовано на площу Українських героїв. На цей час на площі розміщено конструкцію із футбольним м’ячем, який було встановлено замість рекламних носіїв напередодні Євро-2012", — зазначила Пинзеник.

На площі Українських героїв планують провести роботи з благоустрою території та упорядкувати клумбу зі спорудженням об’єкта монументального мистецтва. Відповідний проект рішення вже зареєстровано в Київській міській раді. Депутатка додала, що реалізація даного проекту не потребує витрат із бюджету Києва. Однак звідки візьмуть кошти на благоустрій Пинзеник не повідомила.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт благоустрою скверу поблизу райдержадміністрації витратять мільйони гривень. Згідно з умовами тендеру, на ремонт скверу імені Кошиця готові витратити понад 5,5 мільйонів гривень. Замовником робіт виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Підрядник має провести в сквері поблизу Дарницької районної державної адміністрації озеленення, а саме — облаштувати газон, висадити кущі та дерева. До робіт також входить благоустрій території скверу, встановлення лав та урн і флагштоку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Дивіться також відео, як у Києві з мосту у Дніпро впала металева конструкція та читайте, що про це розповіли в поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

2 травня 2023, 17:01

лишь бы деньги отмыть!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися