Під Києвом знайшли проблему можливої екологічної катастрофи (ВІДЕО)

Де були перекриті стоки з каналізаційно-насосної станції

В Бучі та інших містах поблизу Києва кілька днів поспіль існувала екологічна проблема через перекриття каналізаційного колектору. Про ситуацію розповів Бучанський міській голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

За його словами, комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" не вперше перекрив каналізаційний колектор на КНС №4, через що стоки стікали у річку Буча. За дорученням голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченко провели нараду з головою Бучанської районної військової адміністрації та представниками Ірпінської міської ради та КП "Ірпіньводоканал".

"Створили робочу групу з представників КП "Бучасервіс" та КП "Ірпіньводоканал". Будемо обстежувати саму трасу, щоб вжити всіх оперативних заходів для запобігання екологічної катастрофи у нашому регіоні", — повідомив Федорук.

Мер Бучі пояснив, що для врегулювання питання по стоках Бучанська міська рада ще торік ініціювала тристоронній договір з ПрАТ "АК „Київводоканал“", КП "Ірпіньводоканал" та КП "Бучасервіс" для транзиту стоків. Однак цей договір підписав Київ, а Ірпінь безпідставно відмовляється підписувати. Натомість "Ірпіньводоканал" без жодних попереджень та підстав перекриває каналізаційний колектор. У заручниках через такі дії опинились мешканці Бучі, Гостомелю, Ворзелю та частково Ірпеня.

Згодом стало відомо, що під час обстежень траси, яка перекачує стоки з Бучі до Ірпеня знайдено засувку. Вона перекривала стоки з каналізаційно-насосної станції №4 на Бортницьку станцію аерації в Києві. Одразу після цього привідкрили засувку, щоб відновити стабільну передачу стічних вод до Бортничів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області завдяки весняним паводкам відновилася обміліла річка Леглич. Іхтіологи здійснили поїздку до малих водойм Ржищівської громади та дослідили дев’ять водойм. Минулої осені в річці Леглич, що біля села Кузьминці, зовсім не було води. Весна внесла свої корективи і у травні на цій ділянці повно води.

Читайте також, чому у Києві погіршилась якість питної води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися