На Позняках прибрали десятки рекламних конструкцій (ФОТО)

Що відомо про зачистку столиці від реклами на цій локації

У Дарницькому районі Києва демонтували багато рекламних вивісок на житловому масиві Позняки. Про це розповіли в Управлінні з питань реклами Київської міської державної адміністрації та в комунальному підприємстві "Київреклама", передають "Коментарі".

За даними відомств, демонтаж незаконних вивісок і зовнішньої реклами на Позняках тривав протягом тижня. За цей час демонтували майже сотню незаконних конструкцій на одній локації.

"Одна адреса — 93 демонтованих конструкцій за тиждень. Провели демонтаж незаконних рекламних засобів і вивісок торгового центру на вулиці Анни Ахматової. Будівля була вся обліплена рекламою. Загальна площа демонтованих конструкцій — 220 квадратних метрів", — розповіли в Управлінні з питань реклами КМДА.

Найчастіше порушення за цією адресою назвали розміщення на елементах огородження і зовнішніх перилах. Підприємцям нагадали, що у Києві діють вимоги до вивісок і реклами, які не допускають перекриття вікон, інженерних комунікацій і декоративних елементів. Заборонено розміщувати конструкції на другому поверсі будівлі, а також на балконах. Власників конструкцій закликали дотримуватися правил та порядку розміщення рекламних вивісок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в аукціоні з приватизації будівель історичного готелю "Ермітаж", розташованих у центрі Києва, взяли участь 39 підприємців, а сума під час торгів зросла у 15 разів. Продаж будинків на вулиці Богдана Хмельницького у Києві став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року. Будівлі колишнього готелю "Ермітаж" приватизували за рекордну суму. Під час аукціону фінальна вартість об’єкту зросла з 21,2 мільйона гривень на початку торгів до 311 мільйонів гривень.

Нагадаємо, землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, що будівлю оборонного заводу "Арсенал" приватизували у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися