У Київській області привласнили землю школи-інтернату

Подробиці схеми розповіли в регіональній прокуратурі

У Київській області в судовому порядку вимагають від фермерів звільнити земельні ділянки навчального закладу. Про це розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, земельна ділянка площею 29 гектарів належала Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Після ліквідації навчального закладу землю передали у спільну власність територіальній громаді на баланс відділу освіти Згурівської районної державноїй адміністрації.

В прокуратурі заявили, що Головне управління Держгеокадастру у Київській області незаконно передало частину земельної ділянки у приватну власність фермерам для ведення особистого селянського господарства. Після реєстрації права власності на дві земельні ділянки загальною площею 3,6 гектарів, чоловіки передали їх фермерським підприємствам в оренду на десять років з правом пролонгації.

За позовами прокурорів, торік у січні суд скасував право власності на земельні ділянки за фермерами. Однак, попри те, що рішення суду набуло законної сили, фермерські підприємства продовжують обробляти цю землю. З цих підстав прокуратура знову звернулася з позовами до суду, щоб зобов’язати фермерів звільнити земельні ділянки колишньої школи-інтернату.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві оголосили тендер на закупку нових пасажирських вагонів для поїздів "Укрзалізниці". Рухомий склад пасажирських поїздів оновлять 20 новими вагонами-купе. На закупку планують витратити 882 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Києві ТРЦ Ocean Plaza ("Оушен Плаза") продадуть на аукціоні. Кабінет міністрів України передав в управління Фонду державного майна України 66,67% ТРЦ Ocean Plaza, які у березні Вищий антикорупційний суд конфіскував у російського олігарха Аркадія Ротенберга. Уряд також ухвалив рішення, що ТРЦ Ocean Plaza у Києві буде виставлений на приватизацію.

Читайте також, що у Києві забудовники хочуть знищити зелену зону на Галерному острові та урочище Покол.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися