У Києві намагаються здійснити рейдерське захоплення готелю

Що відомо про ситуацію з державною нерухомістю

У Києві повернули готель “Експрес” у Києві у державну власність, однак не без проблемних питань. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За даними відомства, готель “Експрес” з 2001 року знаходився в оренді у приватної компанії. Мінінфраструктури впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість. Згідно з договором вартість квадратного метра приміщення у місяць складала у середньому 12 гривень. Тоді як  за оцінками експертів міжнародних агенцій нерухомості, вартість подібних об’єктів у центрі Києва складає щонайменше 800 гривень за квадратний метр. 

"Після закінчення терміну оренди 31 липня 2023 року наказами Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Регіонального відділення Фонду державного майна по м. Києву цілісний майновий комплекс готель “Експрес” повернуто із оренди державну власність.Попри законні дії та підстави, колишній орендар не допускає представників держави на об’єкт, перешкоджає роботі аудиторів та намагається здійснити рейдерське захоплення готелю “Експрес”, — заявили в міністерстві.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури звернулося до правоохоронців для забезпечення законних прав держави на майно. Інші подробиці у відомстві не розголошують.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучанському районі Київської області заплановані масштабні ремонтні роботи на пошкодженому внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну під час атаки на Київ Гостомельському шосе. Замовником капітального ремонту Гостомельського шосе з мостом в місті-герої Ірпінь є Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації. Тендер на ці роботи не перший, попередній аукціон на початку серпня не відбувся. На капітальний ремонт Гостомельського шосе, а саме — на додаткові роботи готові витратити майже 120 мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Тим часом у Києві знесли старий Дегтярівський міст заради нової естакади. У столиці триває реконструкція транспортної розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги та Олександра Довженка. 

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва планують витратити на поточний ремонт однієї з вулиць десятки мільйонів гривень. Мова йде про ремонт вулиці Бориспільської поблизу залізничного вокзалу "Дарниця". Ремонтні роботи мають виконати на ділянці від вулиці Привокзальної до вулиці Санаторної в обох напрямках.

Дивіться також фото, як на Оболоні триває будівництво нової естакади.

Читайте также