Під Києвом розпочнуть масштабний ремонт дороги та мосту

Що відомо про ремонтні роботи на Гостомельському шосе

У Бучанському районі Київської області заплановані масштабні ремонтні роботи на пошкодженому внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну під час атаки на Київ Гостомельському шосе. Про це йдеться у тендері, оприлюдненому на сайті системи Prozorro, передають "Коментарі".

Замовником капітального ремонту Гостомельського шосе з мостом в місті-герої Ірпінь є Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації. Тендер на ці роботи не перший, попередній аукціон на початку серпня не відбувся. На капітальний ремонт Гостомельського шосе, а саме — на додаткові роботи готові витратити майже 120 мільйонів гривень.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має розібрати автопавільйони, посадкові майданчики, дорожні знаки, старий асфальт, тротуари та виконати інші демонтажні роботи перед капітальним ремонтом. До вартості ремонтних робіт, окрім нового дорожнього покриття, входить облаштування кільцевих розв’язок, острівців безпеки, велосипедних доріжок, огородження, зовнішнє освітлення, очищення підмостового русла від кущів, очерету та трави, та інші завдання. Ремонтні роботи повинні бути завершені до 31 грудня 2024 року. Аукціон заплановано провести цього тижня. Торги відбудуться у четвер, 17 серпня.

Торік у Київській обласній державній адміністрації заявляли, що лише на відновлення мосту через річку Ірпінь потрібно від 14 до 18 місяців та близько 400 мільйонів гривень. Романівський міст став символом під час евакуації населення з Ірпеня на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну та потужної атаки на Київ. Зруйновану переправу через річку Ірпінь не планували демонтувати і розглядали варіант звести меморіальний комплекс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві знесли старий Дегтярівський міст заради нової естакади. У столиці триває реконструкція транспортної розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги та Олександра Довженка. 

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва планують витратити на поточний ремонт однієї з вулиць десятки мільйонів гривень. Мова йде про ремонт вулиці Бориспільської поблизу залізничного вокзалу "Дарниця". Ремонтні роботи мають виконати на ділянці від вулиці Привокзальної до вулиці Санаторної в обох напрямках.

Дивіться також фото, як на Оболоні триває будівництво нової естакади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися