У Києві триває ремонт та будівництво важливих соціальних об’єктів (ФОТО)

Які роботи виконують у Дарницькому районі столиці

У Києві перевірили стан справ великих проєктів, що реалізовуються у цьому році у Дарницькому районі столиці. Про це розповів керівник Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник, передають "Коментарі".

За його словами, зараз у Дарницькому районі Києва зараз завершують реконструкцію амбулаторії лікарів сімейної медицини на вулиці Гмирі, триває капітальний ремонт будівлі соцзахисту на Харківському шосе та будівництво першого в столичному регіоні малого групового будинку для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю.

Реконструкцію амбулаторії лікарів сімейної медицини на вулиці Гмирі, 8 розпочали у 2016 році. Гостро питання добудови постало при руйнуванні у березні 2022 року амбулаторії на вулиці Мишуги, 5 за результатами ракетних обстрілів російських окупантів.

"Цей медичний заклад зможе забезпечити обслуговування понад 50 тисяч відвідувачів. Загальна кількість відвідувачів на одну зміну складатиме півтисячі пацієнтів. Тривають внутрішньо-оздобувальні та монтажно-сантехнічні роботи, благоустрій території та улаштування великого укриття для робочої зміни", — розповів Калашник.

Капітальний ремонт будівлі соцзахисту на Харківському шосе, 176г почали виконувати у 2021 році. Тут створюють умови для отримувачів соціальних послуг, зокрема маломобільних груп населення завдяки доступності усіх приміщень, копають укриття площею понад 600 квадратних метрів, передбачається робота фронтофісу центру адмінпослуг, де можна буде отримати їх повний спектр у кількості близько 150 позицій.

У приватному секторі мікрорайону Бортничі триває будівництво першого в столичному регіоні малого групового будинку на вулиці Шевченка. Його проєктували з 2020 року.

"Це заклад соціального захисту, що призначений для стаціонарного проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі дітей з інвалідністю, в умовах, наближених до сімейних, з метою їх соціалізації", — зазначив Калашник.

Керівник Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник оприлюднив фото проведеної інспекції соціальних об’єктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці став скандалом. Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними. Окрім того, оголосили тендер на ремонт госпіталю ветеранів у Києві. На ремонтні роботи планують витратити ще десятки мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва кінотеатр "Барвінок" у Пущі-Водиці хочуть знести під багатоповерхівку по інвестиційному конкурсу. Активісти стверджують, що будівля на третій лінії Пущі-Водиці по вулиці Юнкерова, 71 раніше була однозальним кінотеатром, який збудували у 1962 році. Кінотеатр працював до 1990 року. Будівлю міська влада оцінила у два мільйони гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися