Високопосадовець Федерації профспілок намагався підкупити суддів у Києві (ФОТО)

Що відомо про спробу підкупу колегії суддів Київського апеляційного суду

У столиці заступник голови Федерації профспілок України намагався підкупити колегію суддів Київського апеляційного суду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Офіс генерального прокурора України.

За даними відомства, заступник голови Федерації профспілок України за 150 тисяч доларів намагався вийти з-під варти. Гроші повинна була передати довірена особа.

"Заступник голови Федерації профспілок України, який є підозрюваним у іншому кримінальному провадженні та наразі перебуває під вартою, вирішив підкупити колегію суддів Київського апеляційного суду для прийняття ними рішення про зміну йому запобіжного заходу на більш м’який", — заявили в Офісі генерального прокурора.

Правоохоронці не називають прізвище підозрюваного. Однак, ЗМІ з’ясували, що мова йде про Володимира Саєнка, якого підозрюють у незаконному відчуженні майна на понад 138 мільйонів гривень. Зараз посадовець утримується під вартою на підставі ухвали суду у слідчому ізоляторі. Заступнику голови Федерації профспілок повідомлено ще про одну підозру за фактом закінченого замаху на надання хабаря.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили одне із підприємств на оптових поставках засобів тактичної медицини до Росії. В організації оборудки підозрюють власника однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, у тому числі для військового спорядження. Нелегальний маршрут пролягав через одну з європейських країн. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві судитимуть ексзаступника міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду.

Читайте також, як у Київській області податківець "погорів" на хабарі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися