Міст Патона та міст Метро у Києві дуже небезпечні та можуть рухнути

Що відомо про аварійність мостових споруд у столиці

Важливі мости у Києві через річку Дніпро можуть рухнути у будь-який момент. Про це розповів керівник громадської організації "Офіс трансформації" Максим Бахматов, передають "Коментарі".

За його словами, згідно з дослідженням технічних експертів, 90% мостів у Києві є аварійними. Серед них — міст Метро, Південний міст та міст Патона. Це найбільш аварійні та найнебезпечніші споруди через річку Дніпро у столиці.

"Південний [міст] вже закритий... Метро — аварійний, Патона — аварійний. Дарницький — на пів введений в експлуатацію. Гарно, що зробили "пелюстки" і розкрутку, але треба розібратися з асфальтовим покриттям. "Укрзалізниці" знайти кошти і зробити покриття. Це державний міст. Він — не комунальний. Комунальний міст — Північний. Він більш-менш працює", — зазначив Бахматов.

Дарницький міст — один з найновіших мостів у Києві, другий — Північний міст. Самий новий — Подільський міст. Цю споруду будують у столиці близько 30 років і невідомо, коли добудують Подільський міст. Експерт також нагадав, скільки мостів через річку Дніпро у Києві:

·       міст Патона;

·       Південний міст;

·       Дарницький міст;

·       Північний міст;

·       Подільський міст;

·       Пішохідний міст.

Коли відкриють Подільський міст у Києві, весь автомобільний трафік з лівого берега "впреться" у Верхній Вал та Нижній Вал. Тоді весь Поділ і частково центр столиці будуть заблоковані, прогнозує експерт.

"Навіть коли Радянський Союз його (Подільський міст, — ред.) планував, він розумів, що треба будувати тунель під Подолом. Але тунель — це від мільярда доларів. Зараз немає грошей і немає можливості, і немає менеджерської спроможності влади це робити, тому їм такі гроші довіряти не можна. Нинішня київська влада все вкраде", — прокоментував ситуацію з Подільським мостом голова громадської організації "Офіс трансформації" Максим Бахматов.

На думку експерта, треба, щоб Подільський міст будували міжнародні партнери.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північний міст у Києві закриють на ремонт. На будівельні послуги автомобільного шляхопроводу через річку Дніпро готові витратити десятки мільйонів гривень.

Нагадаємо, депутатку Київської міськради від фракції мера Києва Віталія Кличка підозрюють у корупції через лобіювання інтересів забудовників. Екологи звернулися до правоохоронців.

Читайте також, як елітна земля під Києвом на березі Дніпра повернулась у власність громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися