Під Києвом і в Київській області незаконно продали землю на мільярд гривень

Корупційну схему чиновників регіону викрили працівники СБУ

У Головному управлінні Держгеокадастру в Київській області викрили корупційну схему продажу землі на понад мільярд гривень. Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ) в Києві і Київській області, передають "Коментарі".

За даними слідства, керівництво Головного управління Держгеокадастру в Київській області незаконно передало підконтрольним фірмам більше 323 гектарів земель сільськогосподарського призначення в столичному регіоні.

Тільки в передмісті Києва учасники схеми вивели з власності державного агрокомбінату 169 земельних ділянок. Потім цю землю переоформили на підставних осіб для подальшої перереєстрації на представників афілійованих бізнес-структур, розповіли в СБУ.

Корупційна схема продажу землі в Київській області завдала збитків державному бюджету на 1,2 млрд грн. Колишньому керівнику обласного управління Держгеокадастру вже оголосили підозру у вчиненні злочину.

За фактом незаконного продажу землі відкрито кримінальне провадження. У Головному управлінні СБУ в Києві та Київській області додали, що слідство триває. Правоохоронці встановлюють всіх учасників схеми.

Нагадаємо, в Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов'язані з перевіркою інформації про присвоєння посадовими особами КМДА та АТ "Київводоканал" грошей при будівництві першої черги Бортницької станції аерації в Києві та реконструкції комунальних об'єктів столиці.

У ДБР припускають, що столичні чиновники завищили вартість проведених робіт і куплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають можливість виведення цих грошей через підконтрольні організації за сприяння працівників податкової.

У ДБР також заявили, що чиновники "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами.

Читайте також, чому прокуратура перевіряє будівництво Подільського мосту в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Влад

18 липня 2021, 14:49

Стандартная схема воровства - завышение цен. А потом растут хатынки, машинки и прочие блага у чиновников с зарплатами 20-25 тысяч гривен в месяц.

Не активист

18 липня 2021, 14:40

Кто главный распорядитель краденного?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися