У комунальників Києва знову обшуки: що відомо (ФОТО)

Податківці провели обшуки в комунальному об’єднанні "Київзеленбуд"

У Києві викрили групу компаній в ухиленні від сплати податків. Про це після обшуків в комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" заявили у Державній фіскальній службі (ДФС) України, передають "Коментарі".

Обшуки у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" відбулися в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні, зазначили в ДФС. Податківці стверджують, що співробітники декількох підприємств змовилися із посадовцями "Київзеленбуду" та у 2019-2020 роках через договори з "фіктивними" суб’єктами підприємницької діяльності (СГД) ухилились від сплати ПДВ на понад 30 млн грн. За даними ДФС, ці СГД на замовлення КО "Київзеленбуд" здійснили роботи по будівництву та реконструкції парків відпочинку у Києві на понад 220 млн грн.

Під час обшуків в офісах КО "Київзеленбуд" та інших підприємств вилучили первинні фінансово-господарські документи по проведеним роботам з ремонту та реконструкції парків та тендерні документації. Досудове розслідування триває, додали в ДФС.

В комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" зазначили, що обшуки відбулися 30 липня та вони були повторними. У підприємстві стверджують, що кримінальне провадження не стосується безпосередньо діяльності комунального об’єднання та КО "Київзеленбуд" не має заборгованості щодо сплати податків.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці.

У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт і закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами.  

Окрім цього, столичні слідчі перевіряють причетність посадовців Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, комунального підприємства "Спортивний комплекс" та ще двох підприємств до привласнення коштів під час реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури Києва. У ДБР вважають, що Міністерство молоді та спорту України та КМДА забезпечили перемогу в тендерах на проведення будівельних робіт двом підпорядкованим собі підприємствам. Ці підприємства змовились з посадовцями "Спортивний комплекс". Будівельні роботи та товари, за які заплатили бюджетні кошти, не виконувалися та не постачалися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися