У Києві на будівництві світлофорів розікрали мільйони гривень

Фігурантам кримінальної справи оголосили підозри у злочині

У Києві на будівництві світлофорних розікрали понад 15 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Правоохоронці провели обшуки в приміщенні комунального підприємства "Центр організації дорожнього руху", за місцем проживання фігурантів кримінальної справи та в офісі компанії-підрядника. Слідчі дії проводили в межах розслідування привласнення коштів бюджету Києва під час виконання робіт з будівництва світлофорних об’єктів на території столиці.

За даними слідства, комунальне підприємство протягом 2019 року уклало низку договорів з підрядником щодо будівництва світлофорних об’єктів. Загальна сума за цими документами становить 20,3 мільйона гривень. З цих коштів підрядник перерахував понад 15 мільйонів гривень на рахунки фіктивних підприємств, а роботи виконав не в повному обсязі та завищеною вартістю, зазначили у прокуратурі Києва.

У відомстві повідомили, що директору комунального підприємства "Центр організації дорожнього руху" оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, а директору компанії-підрядника — за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, додали у столичній прокуратурі. 

Раніше гучні заяви Державної фіскальної служби України про причетність посадовців виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до економічних злочинів у КМДА назвали маніпуляцією. У Київській міській державній адміністрації відповіли Державній фіскальній службі України на заяву щодо десятків обшуків та допитів. У КМДА наголосили, що підставами для проведення обшуків на комунальних підприємствах Києва є лише те, що у них знаходиться тендерна документація. У мерії Києва уточнили, що усі ці документи з 2016 року є у відкритому доступі, тому що дублюються через систему електронних закупівель.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці.

У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт і закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юлия

22 серпня 2021, 11:34

Как можно создать нормальную страну, когда везде ворье, начиная от торговцев и заканчивая дорвавшихся до бюджета. Потом они же хаят все и вся . Уроды.

ППШ-7,62

21 серпня 2021, 13:27

ну вот скажите - ну не суки они все? скорее всего да. всех, кто крал - на нары и подольше. как же заебали эти взяточники. а вместе с ним и мвд, и сбу, и все остальные контролирующие органы. может хватит уже грабить Украину?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися