На Київщині частину заповідника віддали у приватну власність

Подробиці розповіли у прокуратурі

Земельну ділянку природно-заповідного фонду в регіональному ландшафтному парку "Трахтемирів" незаконно передали у приватну власність. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури, передають "Коментарі".

Рішення про передачу земельної ділянки на території регіонального ландшафтного парку "Трахтемирів" у приватну власність ухвалили на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру в Київській області, зазначили у прокуратурі. У відомстві уточнили, що це зробили під виглядом земель сільськогосподарського призначення. Ця ділянка вартістю понад 25 мільйонів гривень має площу два гектари.

Прокуратура Київської області через суд вимагає повернути державі землю регіональному ландшафтному парку "Трахтемирів". За позовом відомства Миронівський районний суд вже відкрив провадження у цій справі та її розгляд триває. У прокуратурі додали, що на момент відведення вказаної земельної ділянки право розпоряджатися цими землями належало Кабінету Міністрів України. 

Нагадаємо, депутати Київської міської ради провалили голосування за надання статусу ландшафтного заказника озера Вирлиця на Осокорках. Відомо, що раніше проєкт створення заказника на Вирлиці підтримала земельна комісія, проте в сесійній залі вдалося зібрати тільки 50 голосів депутатів і проєкт провалився. Це дає зелене світло забудові озера Вирлиця. Відповідний проєкт рішення передбачав оголошення території площею 98 гектар ландшафтним заказником, що унеможливить забудову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для того, щоб розширити зону відпочинку вздовж Русанівської протоки Дніпра, київські депутати виділили землю загальною площею понад п’ять гектарів. На цій території створять парк "Микільська Слобідка". У мерії Києва вважають, що створення нового парку у Дніпровському районі столиці підвищить рівень благоустрою та захистить цю територію від забудовників. Це дозволить знизити соціальну напругу та покращити екологічну ситуацію.

Читайте також, депутати Київської міської ради ухвалили скандальний план тотальної забудови Оболоні на площі 300 тисяч квадратних метрів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися