На Київщині заборонили будувати сільську школу за 188 млн грн

У прокуратурі назвали причини

На Київщині рішенням суду заборонили будувати школу в одному з селищ, на яке планували витратити понад 188 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це розповіли у прокуратурі Київській області, передають "Коментарі".

Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства однієї з сільських рад Бориспільського району провело тендер на закупівлю робіт з будівництва школи та уклала з приватним підприємством договір. Підрядник за понад 188 мільйонів гривень мав будувати сільську школу.

Під час вивчення тендерної документації прокуратура виявила суттєві порушення Закону України "Про публічні закупівлі". Так, до участі у процедурі закупівлі допущено суб’єкта господарської діяльності, який не мав права брати у ньому участь через відсутність антикорупційної програми та підтвердження виконання аналогічних робіт. Ці порушення тендерний комітет "не помітив".

Бориспільська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області щодо визнання недійсним протокол тендерного комітету та договір підряду на суму понад 188 мільйонів гривень. Суд позов задовольнив в повному обсязі.

Нагадаємо, у Києві мер столиці Віталій Кличко відкрив сучасну школу. Новий енергоефективний шкільний заклад відкрили в Солом’янському районі Києва — це школа №22. Під час відкриття школи мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це десятий європейський шкільний заклад, який відкрили у столиці протягом кількох років. Його збудували на території старого дитячого садочка. За словами мера Києва Віталія Кличка, столиця практично впоралась з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 освітні заклади. Торік у Києві побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися