У Києві землю біля пляжу Чорторий звільнять від недобудови

У столичній прокуратурі розповіли подробиці

У Деснянському районі Києва приватне підприємство має повернути у власність громаді земельну ділянку та звільнити її від недобудови. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Земельну ділянку в урочищі Чорторий у Деснянському районі Києва віддали приватному підприємству в оренду у 2004 році. Підприємство мало завершити на цій ділянці забудову протягом трьох років. Через невиконання умов Київська міська рада розірвала договір оренди з підприємством у 2018 році. Проте підприємство не повернуло земельну ділянку в урочищі Чорторий Київській міській раді, зазначили у прокуратурі Києва.

Повернення землі в урочищі Чорторий столичній громаді прокуратура вимагала через суд. Від підприємства також вимагали звільнити земельну ділянку від об’єктів незавершеного будівництва. Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Київської міської прокуратури. Приватне підприємство зобов’язали повернути громаді земельну ділянку площею два гектари та вартістю понад 7,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Києві цього року "Блакитний прапор" отримали дев’ять пляжів. Найчистішими пляжами столиці, окрім "Чортория", визнані "Золотий", "Троєщина", "Дитячий", "Пуща-Водиця", "Галерна", "Веселка", "Молодіжний" і "Венеція". Загалом відзнаку "Блакитний прапор" в Україні мають 18 морських і річкових пляжів, з них три — в Одесі та Одеській області. Додамо, що щорічна відзнака "Блакитний прапор" означає, що пляж відповідає міжнародним стандартам відпочинку за 33 критеріями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині судитимуть чоловіка, який знищив історичну пам’ятку. Один із жителів Володарської громади зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її. На цій земельній ділянці був розташований курган. Історична пам’ятка датована III тис. до н.е. – I тис. н.е. Знищений у Київській області курган належить до земель історико-культурного призначення.

Читайте також, що у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися