У дорожніх комунальних підприємствах Києва проводять обшуки

Слідчі дії тривають на підприємствах дорожнього господарства

У десяти районних комунальних підприємствах шляхово-експлуатаційних управлінь (ШЕУ) Києва, а також у корпорації "Київавтодор" та у КП "Київавтошляхміст" проводять обшуки. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Обшуки у службових приміщеннях столичних комунальних підприємств, які опікуються дорожнім господарством, працівники поліції та прокуратури проводять на підставі ухвал слідчого судді. Правоохоронці розслідують привласнення та розтрати коштів із бюджету Києва. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків у комунальних підприємств Києва вилучають документи щодо закупівель за рахунок коштів столичного бюджету. За даними столичної прокуратури, у відомостях про витрати комунальних підприємств знайшли:

— придбання антипаркувальних стовпчиків за завищеними цінами;

— завищення витрат солей, піско-соляної суміші, паливо-мастильних матеріалів;

— списання палива на транспорт;

— використання комунального автотранспорту в особистих цілях та надання його в користування третім особам з метою отримання неправомірної вигоди;

— незаконне працевлаштування та здійснення виплат зарплати фіктивним працівникам.

У прокуратурі Києва додали, що слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, представники столичної прокуратури та поліції провели обшуки в апараті Київської міської держадміністрації. Справа стосується земельної ділянки поблизу станції метро "Сирець", де замість житлового будинку влада Києва вирішила облаштувати сквер.

Окрім того, днями в Управлінні містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації провели обшуки. Правоохоронці шукали докази розтрати бюджетних коштів посадовцями під час капітального ремонту "Екопарку".

Раніше обшуки провели у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація". У прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені. 

Читайте також, що мерія Києва буде судитися з РНБО через забудову скверу біля метро "Сирець".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися