Київських комунальників знову обшукують: що за причина

Про слідчі дії розповіли у столичній прокуратурі

Подільська окружна прокуратура Києва проводить обшуки на одному з комунальних підприємств столиці та приватному підприємстві. Про причини слідчих дій розповіли у пресслужбі Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Обшуки тривають у приміщеннях комунального підприємства з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ" та у підприємстві-постачальника товарів. Слідчі дії проводять співробітники прокуратури та підрозділу Служби безпеки України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України — розкрадання коштів на закупівлях пасажирських ліфтів.

За даними слідчих, столичне комунальне підприємство за два роки заплатило за постачання ліфтів приватному підприємству майже десять мільйонів гривень. Закупівлі здійснювались з 2019 по 2021 роки. Постачальник перерахував ці гроші на рахунки інших підприємств начебто на придбання комплектуючих до ліфтів. Проте з’ясувалося, що ці підприємства не виробляють замовлені товари та не купували їх для замовника.

Правоохоронці вважають, що закупівлі ліфтів фіктивні та проводилися лише з метою обготівкування грошей з бюджету Києва. Докази злочину шукають під час обшуків.

Напередодні у десяти районних комунальних підприємствах шляхово-експлуатаційних управлінь Києва, а також у корпорації "Київавтодор" та у КП "Київавтошляхміст" провели обшуки. Правоохоронці розслідують привласнення та розтрати коштів із бюджету Києва. Під час обшуків у комунальних підприємств вилучили документи щодо закупівель за рахунок коштів столичного бюджету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обшуки провели у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація". У прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені. 

Читайте також: Кличко розповів про обшуки у Києві та відповів, чи піде в президенти



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися