У Києві перевізники позиваються до суду через перевірки

У мерії розповіли подробиці боротьби "з маршруточною мафією"

У Києві четверо перевізників подали позов до суду на Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це розповів заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов, інформують "Коментарі".

"Адептів хаосу на міських автобусних маршрутах Києва ніяк не відпустить стара реальність", — заявив Усов.

За його словами, четверо столичних перевізників намагаються через суд заборонити столичній владі перевіряти виконання ними умов договорів на перевезення пасажирів у Києві та розривати контракти у разі виявлення суттєвих порушень.

До суду до КМДА позиваються товариства з обмеженою відповідальністю "Ярославль" та "Радонь", а також два приватних підприємства — "Авен-Езер" та "Парк". Невдоволені перевірками підприємства обслуговують 55 маршрутів у Києві на 458 автобусах.

"Це 31% рухомого складу на ринку пасажирських перевезень. Усі ці перевізники працюють за старими договорами та відмовляються підписувати додаткові угоди, в яких містяться нові умови міста. Війна міста з маршруточною мафією тимчасово переміщується в зали Господарського суду міста Києва", — розповів заступник голови КМДА.

Нагадаємо, у Києві стартувала процедура контролю за дотриманням нових правил перевезень в маршрутних автобусах. Тепер водії маршруток зобов'язані бути в спеціальній формі, а в салонах рухомого складу будуть регулярно проводити заміри температури. Інспектори перевірятимуть наявність усіх необхідних документів, форму у водіїв, температуру в салоні, шумове та візуальне забруднення всередині транспорту. Також перевірці підлягає наявність необхідного інформаційного плаката з потрібною для пасажирів інформацією та даними водія, технічний стан маршрутки і її чистота, а також пристосованість до перевезення осіб з обмеженими можливостями. Для фіксації порушень столичні інспектори матимуть натільні камери.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ став першим містом в Україні, де ввели контроль температурного режиму в салонах маршрутних автобусів. Чіткий контроль температури в автобусах влітку і взимку є невід'ємною частиною договору перевізника і влади. У КМДА будуть жорстко контролювати дотримання договорів. Для цього столична комунальна служба перевезень закупила спеціальні надточні термометри.

Читайте також, якими були перші результати перевірок маршруток у Києві.

Джерело: https://t.me/usov_ua/145


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Жора

5 жовтня 2021, 20:55

КАКОЙ У ВАС В КИЕВЕ ХАОС С МЕЖДУНАРОДНЫМИ АВТОБУСНЫМИ ПЕРЕВОЗКАМИ -МОШЕННИКИ ФИРМЫ "BUSFOR" ПРОДАЮТ БИЛЕТЫ ЗА ГРАНИЦЕЙ А АВТОБУСЫ НЕ ХОДЯТ И ЕЩЕ И ДЕНЬГИ НЕ ВОЗВРАЩАЮТ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися