У Києві за мільйони доларів продовжать лінію швидкісного трамвая

Для цього планують залучити кредит Світового банку

У Києві залучать позику на мільйони доларів, щоб продовжити лінію швидкісного трамвая до станції метро "Палац спорту". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

За даними відомства, український уряд схвалив залучення кредитних коштів від Світового банку. Їх планують позичити, щоб добудувати лінію швидкісного трамвая у столиці від вулиці Старовокзальної до станції метрополітену "Палац спорту". На проєкт витратять 39 мільйонів доларів.

Умови початку будівництва назвав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Він зазначив, що Київ роками планував це будівництво. Розпочати його можна буде у співпраці зі столичною владою з наступного року. Продовжена лінія швидкісного трамвая дозволить розвантажити траси та метро у центрі Києва, а також покращити сполучення між мікрорайонами на правому березі та головним залізничним вокзалом столиці.

Окрім того, це знизить рівень забруднення повітря у центрі Києва, впевнені у Мінінфраструктури. Під час будівництва лінії швидкісного трамвая до станції метро "Палац спорту" планують провести реконструкцію вулицю за маршрутом транспорту. Підготовка техніко-економічного обґрунтування проєкту наразі знаходиться на стадії завершення. Документи готують у Київській міській державній адміністрації.

Нагадаємо, у Києві триває ремонт зупинки швидкісного трамвая на Борщагівку на Індустріальному мосту. На кадрах, зроблених наприкінці вересня, можна побачити, як виглядає Індустріальний шляхопровід з висоти, де тривають ремонтні роботи та як ремонтують зупинку швидкісного трамвая "Індустріальна". Цю зупинку закрили для пасажирів на початку ремонтних робіт з 18 вересня. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через ремонтні роботи у Києві знову обмежили рух транспорту через Південний міст. Дорожники працюватимуть до середини грудня над заміною деформаційних швів. 

Дивіться також, як триває будівництво Окружної дороги на Оболонь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Мария

7 грудня 2021, 15:03

В жизни каждого человека может возникнуть ситуация, в которой необходимо срочно взять денежные средства взаймы. На сегодняшний день, чтобы получить деньги онлайн наиболее выгодным и оптимальным решением является оформление ссуды в микрофинансовых организациях. Вот сайт http://www.starlife.com.ua/posts/poradi-yak-otrimati-kredit-84362.html наиболее эффективные советы

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися