Напередодні аукціону в заводу "Більшовик" намагалися відсудити майно

Про судовий процес розповіли у Фонді держмайна

У Києві за тиждень до аукціону з приватизації у столичного заводу "Більшовик" намагалися відсудити кілька будівель. Про це повідомили у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

За даними відомства, судове засідання відбулося 20 жовтня. У суді розглядали позов компанії, яка намагалася незаконно отримати у власність п’ять будівель на території заводу "Більшовик". Справу розглядав Північний апеляційний суд. За результатами судового засідання компанії було відмовлено у задоволенні заяви про перегляд справи за нововиявленими обставинами.

У Фонді державного майна повідомили, що таке рішення Північного апеляційного суду унеможливило спробу компанії, яка незаконно відчужила будівлі заводу "Більшовик", нівелювати рішення Верховного Суду, який раніше визнав протиправним вибуття майна з власності держпідприємства.

За словами голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, рішення суду вкрай важливе напередодні продажу столичного заводу. Він нагадав, що приватизація заводу "Більшовик" відбудеться вже 27 жовтня.

Наразі 100% акцій заводу "Більшовик" належить державі. "Перший київський машинобудівний завод" готують до аукціону. Стартова ціна державного підприємства визначена у 1,39 мільярда гривень. Новий власник має зберегти соціальні гарантії для працівників "ПКМЗ", модернізувати підприємство не менш ніж на 57 мільйонів гривень протягом трьох років, а також зберегти робочі місця та виробничі потужності заводу у Києві та Жашкові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київський завод "Більшовик", побудований у 1882 році, приватизують через відсутність у державі коштів на модернізацію.

Нагадаємо, умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" затвердив Кабінет Міністрів України. У лютому 2021 року Верховний Суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик"

Читайте також, у Києві виставили на аукціон ще один державний завод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися