Кличко розповів про продовження лінії швидкісного трамвая

На проєкт витратять мільйони доларів

У Києві планують реалізувати проєкт продовження лінії швидкісного трамвая від центрального залізничного вокзалу до станції метро "Палац спорту" за два роки. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кичко, передають "Коментарі".

"На днях підписали угоду зі Світовим банком. Всі пройшли процедурні питання. Вже виходимо на проєкт продовження швидкісного трамвая до "Палацу спорту". Я сподіваюсь, протягом двох років цей проєкт буде реалізовано. У нас зараз попередній проєкт. Після того, як проєкт буде затверджений, я зможу чітко сказати, коли ми зможемо відкрити швидкісний трамвай", — повідомив мер Києва.

Віталій Кличко наголосив, що столиця буде розвивати екологічно чистий транспорт. "Зелений транспорт є пріоритетом для розвитку нашого міста. Були такі часи, коли велику кількість трамвайних депо ліквідували, зняли рейки, трамвайні колії. Зараз ми відновлюємо це", — прокоментував очільник столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві залучать позику на 39 мільйонів доларів, щоб продовжити лінію швидкісного трамвая від центрального залізничного вокзалу до станції метро "Палац спорту". Під час будівництва лінії швидкісного трамвая планують провести реконструкцію вулиці за маршрутом транспорту.

Нагадаємо, що у Києві найближчим часом відкриють розв’язку Окружної дороги та на фінальному етапі відкриття автомобільного сполучення на Подільському мосту.

Читайте також, коли у Києві зростуть ціни на проїзд у громадському транспорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

29 жовтня 2021, 20:37

Очень хорошее решение вернуть маршрут трамвая до Дворца Спорта, это разгрузит станцию метро Вокзальная, так как весь Отрадный и Борщаговка на конечной скоростного трамвая идет на вход Вокзальной и порой там творится коллапс. А того паразита, который уничтожил линии трамваев в Киеве и за убийства людей, которых эта гнида уже в не счетном количестве убила под колесами своего автомобиля давно нужно судить. И имя этого мерзавца, подлеца и убийцы Омельченко, в прошлом мер города Киева.

Майк

25 жовтня 2021, 04:51

А нахрена его убрали? Он же был...

Кеша

25 жовтня 2021, 03:54

Кличко пусть сначала метро на Троещина проведет.

Кеша

25 жовтня 2021, 03:53

Боксер пусть сначала метро на Троещина построит.

Киянка

24 жовтня 2021, 23:46

Хотілося знати, коли закриють нелегальне будівництво на кінцевій швидкістного трамваю N3 і відкриють цю кінцеву для пасажирів. Вже скільки років не працює зупинка! Може спочатку це питання треба вирішити і не мучити людей?

Сергей

24 жовтня 2021, 22:13

Да... Кличко уже метро на Виноградарь провел)))

Андрей

24 жовтня 2021, 21:44

Ха-ха-ха. 40 млн долларов для продления трамвая. Это от Минска в Киев? Интирестно, улици как будут расширять??

Meritus

24 жовтня 2021, 16:01

Кличко працює, Зеленський нервує.

Василий

24 жовтня 2021, 15:58

Мама рассказывала, что до Великой Отечественной войны, с Киева в Бровары, ходил трамвай с Красной площади до развилки в Броварах и стола такая поездка 5 копеек! Почему бы не продлить метро в Бровары! Я считаю, оно бы очень быстро окупилось бы!!! Потому что больше половины населения Броваров, работает в Киеве! Может задумается КМДА о продлении тролейбусной линии с Борщаговки на метро Теремки! Считаю такую ветку очень ждут пассажиры, которые пользуются 56 автобусом!

Киев

24 жовтня 2021, 15:21

Раньше трамвай и курсировал до дворца спорта. Потом потратили деньги для того, чтобы его убрать. Теперь потратим деньги для того, чтобы все вернуть. Как это можно назвать? Идиотизм?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися