У Києві обстежитимуть водойми за американськими технологіями (ВІДЕО)

У столичних комунальників новий прилад

У Києві перевірятимуть безпечність акваторій муніципальних пляжів столиці новим приладом американського виробництва. Про це повідомили у комунальному підприємстві "Плесо", передають "Коментарі".

Ехолот дозволить працівникам Спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби "Плесо" перевіряти днища акваторій, виявляти небезпечні предмети та пошкодження гідротехнічних споруд.

До нового приладу можна підключати камери для підводної фото- та відеозйомки. Кадри виводяться на екран у режимі реального часу. Це дозволяє керівнику водолазних спусків та інспектору Регістра судноплавства України бачити огляди водолазами та здійснювати фотофіксацію виявлених під час оглядів пошкоджень гідротехнічних споруд. У комунальному підприємстві "Плесо" також показали, як працює новий гідролокаційний прилад.


Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися