У Києві повернули у власність громади кінотеатр "Молодіжний"

Заклад розташований у Святошинському районі столиці

Святошинський районний суд Києва повернув у комунальну власність будівлю непрацюючого кінотеатру "Молодіжний". Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Розважальний заклад розташований на вулиці Рубежівській у Святошинському районі столиці. Кінотеатр "Молодіжний" побудували у 1958 році. Ця споруда належить територіальній громаді Києва. У 2018 році столична прокуратура встановила шахрая, який у 2014 році підробив документи на право власності кінотеатром.

На момент підробки свідоцтва про право власності та довідки з Київського міського БТІ вартість незаконно відчуженого об’єкту становила понад 800 тисяч гривень. Позов про витребування будівлі кінотеатру з незаконного володіння перебував на розгляді в суді з 2018 року. У прокуратурі столиці наголошували, що приватизація кінотеатру "Молодіжний". Проте будівлю закладу незаконно перепродали. Лише цього року Київська міська прокуратура домоглася через суд повернути кінотеатр у власність Київської міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичний кінотеатр "Київ" знаходиться в аварійному стані. Заклад зачинили у січні 2020 року за рішенням суду. Роботу кінотеатру "Київ" повністю зупинили до усунення виявлених порушень. Двері закладу опечатали, а приміщення відімкнули від електроенергії. Дивіться, як кінотеатр "Київ" виглядає зараз.

Нагадаємо, в Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім. Тим часом комунальне підприємство "Київкінофільм" оголосило тендер на реконструкцію кінотеатру "Київська Русь". Очікувана вартість проекту становить понад 291 мільйонів гривень.

Читайте також, мер Києва Віталій Кличко розповів, коли відкриють кінотеатр "Київ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися