У Києві створять відкритий реєстр водних об’єктів

Що він включатиме

У Києві планують створити відкритий реєстр водних об’єктів для обліку та впорядкування водойм столиці. Про це повідомила депутатка Київської міської ради Юлія Лимар, передають "Коментарі".

Кияни зможуть отримати повну інформацію про стан водойм завдяки реєстру, зазначила Юлія Лимар. На її думку, це допоможе запобігти знищенню водойм у всіх районах Києва, а також ефективно їх використовувати.

"За моєї ініціативи розроблено проєкт рішення щодо створення відкритого реєстру водних об’єктів. Він включатиме повну інформацію про водні об’єкти, гідротехнічні споруди, землі водного фонду, пляжі, зони відпочинку", — повідомила депутатка Київради.

Вона поінформувала, що у Києві налічується понад чотири сотні водойм, з них лише чверть перебуває на балансі комунального підприємства "Плесо". Отримати доступ к новому реєстру можна буде через інформаційну систему "Майно".

"У нас відкрито дуже багато кадастрів, та кожен киянин за допомогою спеціального сервісу може ознайомитися де, що та як відбувається, хто управляє майном міста і в якому воно стані", — прокоментувала Лимар.

В Києві вже працює відкритий кадастр всіх зелених зон. З ним можна ознайомитись на офіційному сайті Київської міської ради. Аналогічний реєстр створять й для столичних водойм, додала депутатка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області викрили спробу незаконної приватизації гідротехнічних споруд та землі на березі Дніпра. Приватизувати намагалися дванадцять ділянок у прибережній зоні. Вартість майна оцінюють у понад чотири мільярди гривень.

Нагадаємо, у Києві за рішенням суду арештували причали та дамби у столиці та Київській області. Рішення про арешт ухвалив Подільський районний суд столиці. Судова ухвала стосується 12 причалів та дамб у столиці та Київській області. Серед заарештованих судом споруд є частина Оболонської набережної та острови на Оболоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київрада виділила землю під будівництво ТРЦ біля метро "Лісова"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися