На Київщині повернули у держвласність Гартівське родовище піску

Його вартість оцінюють у сотні мільйонів гривень

У Київській області повернули з приватної власності у державну Гартівське родовище піску вартістю у понад 635 мільйонів гривень. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Гартівське родовище піску розташовано за три кілометри від Борисполя на площі майже 30 гектари. Вартість родовища оцінюють у понад 635 мільйонів гривень. З 2003 року дозвіл на видобуток піску належав київському підприємству. Відповідний дозвіл ТОВ "Торгівельно-виробничій фірмі "Г.АРТ" був наданий Державною службою геології та надр України на 13 років.

Після скасування спеціального дозволу на користування надрами наказом Державної служби геології та надр України підприємство продовжило видобувати пісок. Через це на Гартівському родовищі стався зсув екологічної породи в нижні горизонти кар’єру. Це призвело до руйнування його захисного обвалування. Порушення земельного та екологічного законодавства підприємством стали підставою для розірвання договору оренди земельної ділянки.

Право на власність Гартівського родовища піску у судах відстоювали працівники Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора. Остаточне рішення щодо повернення родовища у державну власність ухвалив Верховний суд України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд повернули у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Вона розташована на площі понад сім гектарів на перетині вулиці Милославської та проспекту Маяковського.

Нагадаємо, гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. Наприкінці минулого року гуртожиток, який перебуває у власності територіальних громад Київської області, намагалися приватизувати з грубим порушенням законодавства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Собек

27 листопада 2021, 10:27

Перэмога чи зрада? Приватизируем прибыль и национализируем убытки?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися