Комунальні підприємства Київщини завдали мільйонні збитки екології

Подробиці розповіли в екологічній інспекції

У Київській області зафіксували низку порушень природоохоронного законодавства у частині користування надрами. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, лише за минулий тиждень нарахували понад 6,5 мільйонів гривень збитків, які завдали довкіллю водокористувачі Київської області. Порушення виявили під час планових перевірок комунальних підприємств регіону. Серед порушників КП "Хотів" Федосіївської сільської ради, КП "Святопетрівське" Білогородської сільської ради та КП "Комбінат комунальних підприємств м. Василькова".

Інспектори зафіксували відсутність спеціального дозволу на користування надрами, а також перевищення нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин. Окрім того, на комунальних підприємствах не було лічильника на артезіанських свердловинах. Відшкодувати суму збитків комунальні підприємства можуть добровільно протягом місяця.

Державна екологічна інспекція Столичного округу також повідомила, що водоканал Іванкова сплатив понад 1,2 мільйона гривень штрафу за незаконне користування надрами. Підприємство понад два роки незаконно користувалося надрами. 

Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ із висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися