У Київській області посилили охорону лісових угідь (ФОТО)

Лісгоспам передали нову техніку

У Київській області лісгоспи отримали близько сотні одиниць нової техніки для охорони лісу від пожеж та браконьєрів. Про це розповів голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, передають "Коментарі".

За його словами, нова техніка дозволить підвищити протипожежну безпеку та своєчасно виявляти загоряння. Керівник Держлісагентства повідомив, що цього року середня площа однієї пожежі зменшилася в 64 рази у порівнянні з минулим роком. Для лісгоспів придбали 20 пожежних автомобілів та по дев’ять одиниць телевізійних систем спостереження й пожежно-спостережних щогл.

Окрім того, близько десяти років були заблоковані гроші, отримані за дозвільні документи від користувачів мисливських угідь. Кошти вдалося "розблокувати". На них придбали 37 спеціалізованих "пікапів", 24 квадроцикли, патрульний човен, 27 тепловізорів та квадрокоптер з тепловізійною камерою. З Тетерівського лісгоспу нова техніка почала роз‘їжджатися по інших лісгоспах Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Бориспільській трасі знищили тисячі дерев у лісі поблизу селища Проліски. На території лісу площею двадцять гектарів планують збудувати летовище. Забудовником є підприємство "Нова пошта". Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися