На Троєщині віддали землю під автостоянку без аукціону

Подробиці розповіли в прокуратурі

Київська міська рада незаконно віддала в оренду земельну ділянку під автостоянку. Про це заявили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, земельна ділянка площею в один гектар розташована у Деснянському районі Києва на вулиці Оноре де Бальзака. Її вартість оцінюють у майже 13 мільйонів гривень. У прокуратурі зазначили, що Київська міська рада набула право власності на нерухомість на цій ділянці та поза аукціоном передала землю в оренду на 15 років під розміщення автомобільної стоянки.

Площа орендованої земельної ділянки більш ніж в 172 рази перевищує площу розташованого на ній нерухомості, зауважили у прокуратурі. "Надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу – автостоянок, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону. Крім того, вказане нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим", — повідомили у відомстві.

Прокуратура звернулася до Господарського суду Києва. Через суд вимагають визнати передачу в оренду землі незаконною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. У прокуратурі вважають, що земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Нагадаємо, у столиці через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися