На станції "Київ — Московський" капітально відремонтують міст

На ремонт споруди витратять майже 418 мільйонів гривень

У Печерському районі Києва зроблять капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вулиці Михайла Бойчука з залізницею станції "Київ — Московський". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

На капітальний ремонт цього інфраструктурного об’єкту у Києві відбудеться тендер. Замовником ремонтних робіт виступає комунальна корпорація "Київавтодор". Вартість послуг підрядника оцінили у понад 417 мільйонів гривень. Тендер оголосили 15 грудня 2021 року. Аукціон заплановано провести другого березня.

Згідно тендерної документації, під час капітального ремонту підрядник має демонтувати старий асфальт на проїзній частині мосту та на тротуарах, поручні та бар’єрне огородження, деформаційні шви та одностоякові опори. Також повинні розібрати балки прогонових будов та дефектних конструкцій. На мосту відновлять зруйновані бетонні та залізобетонні конструкції, проведуть ремонт стійок та підферменних каменів на опорах, а також інші необхідні відновлювальні роботи.

Капітальний ремонт підрядник має виконати протягом 28 місяців. На виконані роботи мають бути надані гарантії строком на десять років на експлуатацію монолітного залізобетону, на антикорозійний захист залізобетонних конструкцій, бар’єрну та перильну огорожі, деформаційні шви та гідроізоляцію. На експлуатацію асфальтового покриття гарантія має бути надана на п’ять років, а на металеві опори зовнішнього освітлення — 15 років.

На шляхопроводі на перетині вулиці Михайла Бойчука з залізницею станції "Київ — Московський" облаштують водовідвід та дренаж з проїзної частини, а також водопровідний колектор, який під’єднають до каналізаційної мережі. На мосту також повинні зробити улаштування контактної мережі тролейбуса, а після закінчення ремонту провести благоустрій території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Голосіївському районі Києва розпочнуть капітальний ремонт двох шляхопроводів на перетині магістралі безперервного руху та Стратегічного шосе. На два інфраструктурних об’єкти оголосили тендери. Сумарну вартість послуг з ремонту двох мостів оцінюють у майже 150 мільйонів гривень.

Нагадаємо, оприлюднено відео про кілька цікавих повітряних екскурсій до депо Київського метрополітену — "Дарниця" й "Оболонь". На відео з висоти можна побачити, як виглядають ці об’єкти взимку.

Дивіться також відео, як виглядає Подільське трамвайне депо у променях заходу сонця. Окрім того, з висоти можна подивитись, як триває будівництво метро на Виноградар у січні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися