На Велику кільцеву дорогу у Києві витратять понад мільярд гривень

Оголошено тендер на пошук підрядника

В Оболонському районі Києва продовжать розбудову Великої кільцевої дороги капітальним ремонтом вулиці Богатирської. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

На капітальний ремонт цього інфраструктурного об’єкту у Києві оголосили тендер. Замовником ремонтних робіт виступає комунальна корпорація "Київавтодор". Вартість послуг підрядника оцінили у понад 1,3 мільярда гривень. Тендер оголосили ще наприкінці листопада 2021 року, однак він ще не завершений через розгляд скарг щодо закупівлі послуг в Антимонопольному комітеті. Нові аукціонні торги заплановані на перше лютого.

Згідно зі змінами до тендерної документації, внесених торік у грудні, обсяги фінансування виконання робіт на вулиці Богатирської на 2022 рік становлять понад 67 мільйонів гривень. Під час капітального ремонту підрядник має здійснити перекладання зовнішніх інженерних мереж, зокрема мережі теплопостачання, демонтувати старий асфальт та облаштувати нове дорожнє покриття. На вулиці Богатирській замінять трубопроводи, встановлять аварійну сигналізацію, а після ремонту проведуть благоустрій території.

В рамках ремонту вулиці Богатирської також заплановані дорожні роботи на лівій та правій сторонах ділянки вулиці Лугова до Оболонського проспекту, а також на ділянці до перехрестя вулиць Лугова та Полярна. Дорожники також працюватимуть на ділянці від вулиці Полярна до межі робіт на вулиці Богатирської.

Ремонтники облаштують на об’єкті зупинки громадського транспорту, тротуари та велосипедні доріжки, прокладуть контактну мережу для тролейбусів, нанесуть розмітку, встановлять нові дорожні знаки та світлофори. На вулиці Богатирській також встановлять нові мережі зовнішнього освітлення. Капітальний ремонт мають завершити до кінця 2025 року.

Окрім того, у Голосіївському районі Києва розпочнуть капітальний ремонт двох шляхопроводів на перетині магістралі безперервного руху та Стратегічного шосе. На два інфраструктурних об’єкти оголосили тендери. Вартість послуг з ремонту мосту №1 оцінили у понад сто мільйонів гривень. На капітальний ремонт мосту №2 планують витратити понад 43,7 мільйона гривень. Також запланований капітальний ремонт вулиці Єлизавети Чавдар у Дарницькому районі столиці. На цей об’єкт витратять понад 138 мільйонів гривень.

Нову ділянку Великої кільцевої дороги від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою на різних рівнях мер Києва Віталій Кличко відкрив наприкінці грудня. Тоді очільник столиці анонсував продовження будівництва траси, щоб з’єднати її з Оболонським проспектом. Будівельні роботи на Великій кільцевій дорозі розпочнуться за кілька тижнів на ділянці від Богатирської вулиці до Оболонського проспекту. Завершити будівництво планують до кінця цього року. 

Читайте також, що у Києві на новозбудованій Великій кільцевій дорозі на Оболонь вже з’явилися ями. Як виглядає траса зараз — дивіться на відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися