У Києві на ремонт ще однієї вулиці витратять сотні мільйонів

Відремонтують не тільки дорогу, а й інженерні мережі

У Києві готуються до капітального ремонту вулиці Митрополита Василя Липківського та провели тендер на визначення підрядника. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

Підрядника на виконання ремонтних робіт шукає комунальна корпорація "Київавтодор". На капітальний ремонт вулиці Митрополита Василя Липківського, яка раніше називалася Урицького, готові витратити понад 211 мільйонів гривень. Аукціон відбувся сьогодні, 31 січня, проте переможця ще не оголосили. В торгах брали участь дві компанії — це ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" та ПП "Київшляхбуд". Обидва цих підприємства змагаються ще й за контракт на понад 357 мільйонів гривень на виконання капітального ремонту Повітрофлотського проспекту.

Капітальний ремонт вулиці Липківського передбачає не тільки відновлення дорожнього покриття та тротуарів, а й облаштування острівців безпеки, встановлення нових дорожніх знаків та зовнішнього освітлення. Підрядник також має облаштувати велосипедну доріжку, тактильну смугу, заїзні "кишені", бар'єрне та перильне огородження.

До технічного завдання входять захист існуючих та нових інженерних мереж, встановлення світлофорів та систем дощової каналізації. На вулиці Липківського відремонтують питний водопровід та проведуть реконструкцію каналізаційної та теплової мереж, а також мережі газопостачання. Усі роботи з капітального ремонту на цьому об’єкті мають виконати до кінця 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розпочнеться реконструкція трамвайної лінії від вулиці Милославської до Дарницького залізничного вокзалу. Вартість проєкту оцінюють у майже 760 мільйонів гривень. Подробиці — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві планують збудувати дорогу з житлового масиву ДВРЗ на Броварський проспект, щоб розвантажити вулицю Алма-Атинську. Вартість будівельних робіт становить майже 435 мільйонів гривень. Дивіться на відео з висоти, як виглядає ділянка, де планують розпочати роботи, — екскурсія повітрям шляхами незбудованої дороги із ДВРЗ на Броварський проспект.

Читайте також, що у столиці розпочнуть будівництво транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися