У Києві почнуть будівництво дороги з ДВРЗ на Броварський проспект (ВІДЕО)

Як виглядає місцевість, де має з’явитися нова траса

У Києві роками планують збудувати дорогу з житлового масиву ДВРЗ на Броварський проспект, щоб розвантажити вулицю Алма-Атинську. Як з висоти виглядає ділянка, де планують розпочати роботи, показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

"Полетимо шляхами незбудованої дороги із ДВРЗ на Броварський проспект. Над лісом і болотами, там, де колись має бути дорога. Планується збудувати автомобільну дорогу на ділянці між вулицею Олекси Довбуша та Броварським проспектом у Дніпровському районі столиці, щоб створити другий автономний заїзд-виїзд у житловий масив ДВРЗ", — прокоментував автор відео.

Будівельні роботи досі не розпочалися. Однак, за даними системи закупівель Prozorro, у Києві визначились із підрядником для будівництва дороги з ДВРЗ на Броварський проспект ще влітку. Тендер вже завершено. Замовником робіт виступає комунальна корпорація "Київавтодор". Переможець аукціону — приватне підприємство "Київшляхбуд". Вартість будівельних робіт становить майже 435 мільйонів гривень.

У грудні виконавець і замовник підписали додаткову угоду, де зазначається, що будівельні роботи неможливо розпочати через відсутність виділеної земельної ділянки під автомобільну дорогу. Через це з договору виключили пункт фінансування робіт на 2021 рік у розмірі майже 5 мільйонів гривень. Інші умови договору залишились незмінними, тож лишається чекати, коли розпочнуть будувати нову трасу. 


У Києві на Подільському мосту й взимку триває будівництво метро на Троєщину. У столиці також тривають будівельні роботи зі зведення лінії метрополітену на житловий масив Виноградар. Як виглядає інфраструктурний об’єкт у грудні, можна подивитись з висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою.

Нагадаємо, у столиці триває будівництво пішохідного мосту на Оболонь. Які роботи вже виконали можна подивитися на відео з висоти.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися