Оплата за проїзд у Києві радикально зміниться: що треба знати

Про зміни правил для пасажирів розповіли в столичній мерії

У Києві з наступного місяця проїзд для учнів у громадському транспорті столиці стане платним. Про це заявили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

В столичній мерії зазначили, що безоплатний проїзд та проїзд із частковою оплатою надається учням закладів загальної середньої освіти Києва лише в період навчального року та період річного оцінювання – із 1 вересня до 1 липня. На час літніх канікул, з 1 липня до 31 серпня, проїзд для учнів у столиці буде платним. У цей період за проїзд у столичному транспорті на загальних підставах також мають сплачувати курсанти вищих військових навчальних закладів Києва.

На електронний учнівський квиток можна придбати проїзний на місяць або на другу половину місяця зі знижкою у 75%. Вартість проїзних квитків у пасажирському транспорті в Києві для учнів денної форми навчання становить:

·       без обмеження поїздок на місяць – 325 грн;

·       без обмеження поїздок на другу половину місяця – 162,50 грн;

·       проїзний на місяць на 46 поїздок – 72,50 грн;

·       проїзний на місяць на 62 поїздки – 97,50 грн;

·       проїзний на місяць на 92 поїздки – 143,75 грн;

·       проїзний на місяць 124 поїздки – 192,50 грн.

Учнівський квиток можна поповнити на необхідну кількість одноразових поїздок. Мінімум – на одну поїздку, максимум за одне поповнення – на 50. У разі придбання одноразових поїздок "учнівська" знижка не діє. Як і для інших категорій пасажирів, діє принцип: чим більше квитків придбано – тим більше знижка. На 50 поїздках можна заощадити 75 грн.

Нагадаємо, у Києві через ремонт доріг на півроку закрили рух кількох маршрутів трамваїв. Зміни в русі громадського транспорту у столиці пов’язані з реконструкцією шляхопроводу на перетині вулиць Дегтярівської та Олександра Довженка. Рух трамвайних маршрутів №14 та №15 закрили до 30 листопада. Замість трамваїв на цих маршрутах курсуватимуть автобуси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва прибула чергова партія вагонів від варшавського метрополітену. Це дозволить значно покращити умови проїзду в столичній підземці, вважають у комунальному підприємстві "Київський метрополітен". Поїзди столичного метро потребують планових ремонтів, тому отримані вагони, перш за все, використають як технічних донорів для заміни обладнання, вузлів та деталей парку вагонів Київського метрополітену.

Читайте також, як у Києві триває капітальний ремонт скверу біля станції метро "Шулявська".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися