Закриття метро у Києві: як зекономити на проїзді

У столиці вводять систему компенсації вартості квитка

У Києві з наступного тижня запрацює система компенсації поїздок. Про це повідомляє комунальне підприємство "Київпастранс", передають "Коментарі".

За даними перевізника, з понеділка, 18 грудня, запрацює система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро "Либідська". Проїзд буде коштувати не більше восьми гривень. Вартість залишиться такою ж, як до ремонту "синьої" гілки. Місто компенсує проїзд у тимчасових маршрутах № 2-М, №60, №43-К та додаткові поїздки у метро на "синій" гілці.

Наприклад, якщо скористатися автобусом 2-М з Теремків до Либідської, а потім доїхати у центр на метро – то одна з двох витрачених поїздок повернеться на карту. Навіть за 2 або 3 вимушені пересадки, все одно сплачуєте лише одну поїздку. Але час у дорозі не має перевищувати дві години, щоб компенсація спрацювала.

Компенсація діє для пластикової та цифрової карти та QR-квитків, створених з поїздок. Карту потрібно валідувати у наземному транспорті та метро під час кожної пересадки, як зазвичай. Поїздки за вимушені пересадки повертаються на карту наступної доби. Компенсація діятиме, доки триватиме ремонт між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Нагадаємо, кияни вимагають зробити зупинку транспорту на Подільському мосту на Трухановому острові разом з спуском з моста. Подробиці звернення до столичної влади виклали в петиції. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися