Підвищення цін на проїзд у Києві можуть скасувати

Про що попередили столичну владу

Державна регуляторна служба (ДРС) України відреагувала на плани щодо підвищення цін на проїзд у Києві. Анонсоване збільшення тарифів на перевезення пасажирів у столиці прокоментував голова ДРС Олексій Кучер, передають "Коментарі".

Голова ДРС нагадав меру Києва Віталію Кличку, що перед ухваленням рішення щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столична влада зобов’язана отримати позицію Державної регуляторної служби України.

"Якщо ДРС дійде висновку, що це підвищення є недоцільним або неадекватним, чи якщо Київрада не дослідила всі альтернативні шляхи вирішення проблеми — рішення не може бути прийнято", — заявив голова ДРС Олексій Кучер.

Він наголосив, що порушення регуляторного законодавства стане підставою для скасування ухваленого рішення щодо підвищення цін на проїзд у суді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з наступного року зростуть ціни на проїзд на усіх усі видах наземного транспорту та у метро. З 1 січня 2022 року проїзд в автобусах, тролейбусах, трамваях та метро становитиме 20 гривень. Для власників "Картки киянина" ціна на одну поїздку становитиме 12 гривень незалежно від кількості поїздок. Такі плани оприлюднила столична влада. Зараз триває громадське обговорення щодо підвищення тарифів на проїзд.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко заявляв, що у Києві змушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті, зокрема — у трамваях, метро та тролейбусах через здорожчання електроенергії та постійні дотації на транспортну галузь. У столиці понад 30% пасажирів громадського транспорту мають пільги та не сплачують за проїзд, а електроенергія, від якої сильно залежить робота електротранспорту, зросла в ціні вдвічі. Дотації транспортної галузі коштують бюджету Києва чотири мільярди гривень на рік. Навіть після підняття цін на проїзд столиця буде дотувати транспортні підприємства.

Читайте також, де у Київській області підняли ціни на проїзд у маршрутках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися