У Києві під час ремонту "Льодового стадіону" вкрали 20 млн грн, — Офіс генпрокурора

У столиці за привласнення коштів з держбюджету судитимуть посадовця та підрядника

У Києві за привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт державної тренувальної бази "Льодовий стадіон", судитимуть посадовця та підрядника. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України, передають "Коментарі".

До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з держпідприємств та директора підприємства-підрядника. За даними слідства, директор фірми-підрядника змовився з колишнім керівником ДП "Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту "Льодовий стадіон" під час капітального ремонту будівель та тенісних кортів. На об’єкті мали створити національний тенісний центр. Проте обвинувачені підробили акти приймання виконаних будівельних робіт, довідку про їх вартість та витрати, повідомили в Офісі генпрокурора.

Підрядник одержав повну суму фінансування, проте спортивний об’єкт не був завершений, наголосили в прокуратурі. Внаслідок таких дій держпідприємству завдано понад 20 млн грн збитків, додали у відомстві. Посадовця та підприємця судитимуть за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Додамо, що "Льодовий стадіон" у Києві — це перший на Україні спортивний комплекс просто неба, розташований біля станції метро "Іподром". Його збудували у Голосіївському районі столиці в 1975 році. Наприкінці червня стало відомо, що на території "Льодового стадіону" у Києві планують розпочати будування бадмінтонного комплексу.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці. У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вита

17 липня 2021, 13:14

Подумаешь, новость !! Вот . если-бы написали, что строительство закончилось вовремя и строители и организаторы сэкономили несколько миллионов - вот это была-бы новость !! А так, ничего нового, все как и всегда - сроими и крали !!

проктолог

17 липня 2021, 12:59

Введите разного рода ворюгам смертную казнь, с полной конфискацией всего имущества (включая всех родственников), и тогда может быть все станет на свои места. В Китае каждую неделю расстреливают ворюг и коррупционеров и все равно они там есть, и никто этого не осуждает. А мы с нашей гуманностью слишком далеко зашли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися