У Києві за присвоєння інвалідності з військових вимагали хабарі (ФОТО)

На схемі викрили голову міжрайонної МСЕК, колишнього лікаря та посередника

У Києві на схемі вимагання хабарів за присвоєння групи інвалідності ветеранам бойових дій на Донбасі викрили голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та спільників. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій разом із колишнім лікарем військової частини організували схему отримання грошей від колишніх військовослужбовців — учасників бойових дій на Донбасі. У схемі також був задіяний посередник, повідомляють в Офісі генпрокурора.

За процедуру встановлення групи інвалідності, зокрема за швидке отримання медичної документації та подальшого проходження медико-соціальної експертної комісії від військових вимагали п’ять тисяч доларів. Слідство встановило понад 20 фактів передачі грошей голові комісії МСЕК через його спільників та 28 потерпілих від такої схеми.

Під час контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу 2500 доларів учасником бойових дій спільнику голови комісії. Голову однієї із міжрайонних МСЕК, колишнього лікаря військової частини та посередника затримали після одержання ними 1500 доларів. Затриманим готуються оголосити підозру та обрати запобіжні заходи. За місцем їхньої роботи та проживання провели обшуки. 

Нагадаємо, у Києві податківці провели обшуки у комунальних підприємствах "Інженерний центр" та "Житлоінвестбуд-УКБ" та виявили розкрадання бюджетних коштів під час ремонту столичних лікарень. За результатами обшуків у комунальному підприємстві "Інженерний центр" вилучили фінансову документацію. 

Окрім того, у Києві ще в одному департаменті Київської міської державної адміністрації (КМДА) та на низці підприємств провели обшуки. Столичні слідчі перевіряють причетність посадовців Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, комунального підприємства "Спортивний комплекс" та ще двох підприємств до привласнення коштів під час реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури Києва.

Раніше у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці. У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт і закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися