У Києві поліцейські викрали людину: подробиці

Подробиці кримінальної справи розповіли у столичній прокуратурі

У Києві двоє поліцейських імітували затримання чоловіка заради грошей. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За даними слідства, схему викрадення та вимагання грошей влаштував раніше судимий чоловік. Він дізнався, що його знайомий перебуває у розшуку за шахрайство, а потім домовився із двома працівниками поліції. Учасники схеми з вимагання грошей зустрілися з чоловіком, який перебував у розшуку, наприкінці квітня 2021 року.

Під час зустрічі чоловіка затримали, змусили сісти до автомобіля одного з поліцейських та вимагали від нього 10 тисяч доларів. За ці гроші обіцяли не повідомляти про його місцезнаходження орган досудового розслідування. Розшукуваний чоловік погодився та протягом кількох наступних годин у супроводі поліцейських збирав по столиці гроші. Він надав працівникам поліції близько 95 тисяч гривень та його відпустили. Жодних документів про затримання розшукуваного не складали.

Двом працівникам одного з районних управлінь поліції Києва, а також цивільній особі за фактами незаконного позбавлення волі, одержання хабаря за попередньою змовою групою осіб з використанням службового становища, поєднане із вимаганням, повідомили про підозри. Напередодні за місцем проживання та місцем роботи підозрюваних провели обшуки. У прокуратурі столиці зазначили, що вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. У відомстві також додали, що один з поліцейських вже є обвинуваченим у кримінальному провадженні, яке зараз розглядається у Голосіївському районному суді Києва. 

Нагадаємо, у Києві відбулися антитерористичні навчання співробітників Служби безпеки України та інших правоохоронців спільно з Посольством Ізраїлю в Україні. Правоохоронці відпрацювали звільнення заручників у синагозі столиці в екстремальних умовах. За легендою, "терористи" захопили у заручники посла Ізраїлю та вірян, які знаходились у синагозі. Під час антитерористичної операції українські спецпризначенці звільнили усіх "заручників" та затримали "терористів". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали військового, який, погрожуючи гранатою, захопив будівлю Кабінету Міністрів України та заручників. Перебуваючи в адміністративній будівлі українського уряду, 43-літній чоловік захопив двох заручників і погрожував підірвати себе гранатою

Окрім того, у Києві затримали учасницю міжнародної терористичної організації "ІДІЛ", яку розшукував Інтерпол. Затримана жінка виявилася громадянкою однієї з країн центральної Азії. Вона вербувала найманців для участі у збройних конфліктах у Сирії. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися