Київський посадовець обікрав банк на 630 тисяч гривень (ФОТО)

Стала відома схема привласнення грошей

Керівника столичного суб’єкта господарювання підозрюють у схемі привласненні 630 тисяч гривень державного банку. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними слідства, 21-річний житель Київської області перебував на посаді керівника компанії, яка надає туристичні послуги. Він використовував орендований у державному банку POS-термінал для схеми привласнення коштів фінансової установи. Для цього столичний посадовець використовував реквізити банківських карток іноземців, повідомили у Нацполіції.

У відомстві уточнили, що за допомогою системи дистанційного банківського обслуговування, використовуючи платіжні дані клієнтів іноземних фінансових установ, чоловік здійснив 138 незаконних банківських операцій. Вони проводилися без карт та без відома їх власників. Таким чином він привласнив 630 тисяч гривень державного банку. Жителю Київської області оголосили підозру. Чоловіку загрожує до 12 років тюрми. Викрити схему привласнення коштів фінансової установи слідчим Головного слідчого управління Нацполіції допомогли співробітники Департаменту кіберполіції.

Нагадаємо, у Києві двоє поліцейських імітували затримання чоловіка заради грошей. Схему викрадення та вимагання грошей влаштував раніше судимий чоловік. Він дізнався, що його знайомий перебуває у розшуку за шахрайство, а потім домовився із двома працівниками поліції. Під час зустрічі розшукуваного чоловіка затримали, змусили сісти до автомобіля одного з поліцейських та вимагали від нього 10 тисяч доларів. За ці гроші обіцяли не повідомляти про його місцеперебування в орган досудового розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поліції Києва розкрили подробиці жорстокого вбивства жінки на вулиці Оноре де Бальзака на Троєщині, яку викинув з вікна сьомого поверху чоловік. Потерпіла впала і загинула. Відомо, що зловмисник проживав з жінкою в орендованій квартирі.

Читайте також, що у Києві чоловік вбив сусіда через мобільний телефон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися