Група шахраїв викрадала киян заради квартир: подробиці

Одного з потерпілих насильно утримували понад три роки

У Києві судитимуть шахраїв, які викрадали мешканців столиці та насильно утримували, щоб заволодіти їхньою нерухомістю. Подробиці шахрайської схеми розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Група шахраїв діяла у Києві кілька років. З 2017 по 2021 роки чоловіки відшукували самотніх киян. Жертвами також ставали люди із наркотичніою чи алкогольною залежністю, зазначили у прокуратурі. Щоб заволодіти столичною нерухомістю людей насильно утримували у приватному будинку на території Миколаївській області.

До своїх жертв шахраї регулярно застосовували психологічне та фізичне насильство. Одного з власників столичної нерухомості учасники злочинної схеми утримували майже три роки, намагаючись заволодіти його квартирою. Весь цей час чоловіка розшукували як безвісти зниклого.

Слідство встановило, що протягом кількох років шахраї заволоділи чотирма об’єктами нерухомості у Києва загальною вартістю понад 5,5 мільйонів гривень. Серед цих об’єктів є квартира, яка належить територіальної громаді Києва як відумерла спадщина. Окрім того, правоохоронці попередили ще одну спробу шахрайського заволодіння квартирою вартістю 1,2 мільйона гривень.

У прокуратурі Києва повідомили, що обвинувальний акт відносно трьох учасників шахрайської схеми скерували до суду. Четвертого чоловіка оголосили в розшук. У відомстві додали, що за кількома статями Кримінального кодексу України обвинуваченим загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему заволодіння квартирами іноземних інвесторів. За силової підтримки спецпризначенців у столиці провели 12 обшуків, під час яких вилучили речові докази. Учасники схеми підробили документи та розпорядились майном іноземних інвесторів на власний розсуд. Збитки оцінюють у 51 мільйон гривень. Трьом особам вже оголосили підозри у вчиненні злочинів.

Нагадаємо, киянин став жертвою шахрая, який зустрівся з ним під приводом нібито вигідно поміняти йому долари на гривні. Мешканець столиці знайшов в інтернеті оголошення з обміну валют. Пропозиція здалася йому вигідною й він домовився зустрітися з представником послуги. При зустрічі киянин віддав незнайомцеві понад 28 тисяч доларів, а натомість отримав пачки грошей із купюрами по 200 гривень. У них було близько 750 тисяч гривень, але гроші виявилися сувенірними.

Читайте також, що у Фастові літня жінка стала жертвою шахрайок, які запропонували зняти з неї порчу. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися