Київську фірму викрили на антиукраїнській пропаганді (ФОТО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві викрили рекламну агенцію, яка роками проводила пропагандистські кампанії для представників окупаційної влади Донбасу та Криму. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України (СБУ), передають "Коментарі".

За даними слідства, київська рекламна агенція займалася антиукраїнською пропагандою з 2014 року. Працівники фірми розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), окупаційному Криму та поширювали через місцеві ЗМІ. У розроблених рекламниками матеріалах були явні заклики до розколу та федералізації України, зазначили в СБУ.

Попередньо відомо, що київська рекламна агенція є дочірньою компанією московської фірми та повністю контролюється росіянами. Під час обшуків на підприємстві та за місцем проживання фігурантів кримінальної справи правоохоронці вилучили пропагандистські матеріали за попередні роки та встановили, що київська фірма підготували нову серію антиукраїнських кампаній для сепаратистів. В СБУ додали, що слідчі дії тривають. 

Нагадаємо, у Києві росіянин та високопосадовці "Укрзалізниці" налагодили схему закупівлі запчастин для перевізника з окупованого Донбасу. У столиці через підконтрольне громадянину РФ підприємство посадовці "Укрзалізниці" купували неякісні комплектуючі для поїздів. Ці запчастини виготовляли на окупованій території Луганської області. Експертиза встановила, що ця продукція могла призвести до пошкодження контактної мережі української залізниці вартістю понад три мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових підрозділів Державної прикордонної служби. Схему постачання неякісних продуктів організував підприємець із Полтавської області. Експерти встановили, що частина товарів не відповідала санітарним вимогам. Лише на одній із закупівель збитки оцінюють у 800 тисяч гривень.

Читайте також, що у Києві викрили російські компанії, які постачали в Україну мінеральні добрива та не сплатили податків на понад мільярд гривень. За даними української спецслужби, щоб ліквідувати незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив російського виробництва у Києві провели обшуки. Докази протиправної діяльності російських компаній шукали у столиці в офісі афілійованого підприємства та за місцем проживання двох фігурантів схеми. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися